top of page

11 екипа ще участват в първото издание на акселераторa Rinker Women Challenge

Актуализирано: 9.05

Започват обученията в Rinker Women Challenge - най-новата акселераторска програма на Център „Ринкър“ към Фондация BCause с подкрепата на Pluxee Bulgaria (Плъкси България) и Stop Hunger, Франция.

Получихме 52 кандидатури от жени предприемачи с идеи за бизнес, подобряващ живота на жените. След първоначалната оценка поканихме 36 от тях за видео интервю с експерти от Център Ринкър и представител на Плъкси България. Научихме повече за кандидатите, мотивацията, целите и идеите им. Изборът за прием в акселератора бе труден, тъй като всички се представиха чудесно. Видяхме сериозна и аргументирана защита на идеи и проекти.

Поканихме 11 екипа да се включат в първото издание на акселераторската програма Rinker Women Challenge.

Благодарим за участието на отпадналите на този етап, като им пожелаваме да не се отказват и да се борят за осъществяване на идеите си. Очакваме ги в следващите издания на програмата.

Предприемачите и идеите, които продължават напред, са:

 • Ана-Мария Марковска – KLEA

 • Юлианна Кулюкина - Социален кошер

 • Олга Краснощок – Сдружение Свитлячок

 • Светлана Савастюкова – Ecco Beauty Studio Svetla

 • Елена Недова - Килимок

 • Веселина Панайотова – Мама има работа

 • Веселина Георгиева – Изкуство за изцеление: овлaстяване на живота

 • Гергана Дойчинова – Социално предприятие „Сувенири от стъкло“

 • Евелина Бенчева – TD Art Place

 • Зиная Енчева – Приложение за родилки с прееклампсия

 • Бетина Цветкова – Health Navigator

Обученията ще се проведат хибридно: присъствено в София - в два уикенда (януари – февруари 2024) и вечерни онлайн сесии. Предприемачите ще валидират идеите си, ще усъвършенстват бизнес модела си, ще се учат как да маркетират и продават своите продукти и услуги, как да презентират пред жури и потенциални инвеститори, как да структурират бизнес план. Експертите от Център Ринкър и външни ментори ще им помогнат да доразвият идеите си, за да представят възможно най-добре потенциала си на Финала.

Финалът е на 7 март 2024 г., когато участниците ще защитят разработените бизнес планове пред жури и ще се борят за безвъзмездна финансова награда. Общият награден фонд е 23 000 лева, предоставен е от Плъкси България и Stop Hunger, Франция.

Rinker Women Challenge е част от тригодишен проект на Фондация BCause с подкрепата на Плъкси България и Stop Hunger, Франция, насочен към овластяване на жени в неравностойно положение чрез психологическа подкрепа, подобряване на възможностите им за реализация на пазара на труда и развиване на предприемачески умения. Акселераторът Rinker Women Challenge цели да подкрепи бизнес начинания на жени, които имат отчетливо положително въздействие върху живота на жените в България.


Текст е препечатан от: Rinker


8 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page