top of page

Социално предприемачество: Връчиха годишните награди в конкурсаСлед 3-месечна интензивна обучителна програма в рамките на LET’s GO 2024, менторство и тренировки, в която се включиха 13 граждански организации, на 31 май журито на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ избра победителите, които получиха и парична награда от 10 000 лева, за да осъществят своите идеи за бизнес с кауза. Слушай новините на БНТ днес.


Ето ги и отличените организации:Фондация Мама има работа, с идеята за създаване на онлайн платформа, свързваща майки с компании, които ще бъдат сертифицирани от Фондацията за прилагане на трите европейски директиви за равнопоставеност - баланс между личен и служебен живот, 'жени на борда' и равностойно заплащане


Фондация „Помощ на лица с проблеми в развитието“ (ФПЛПР), която ще открие работни места за поне 5 пълнолетни лица с проблеми в развитието, които ще произвеждат и продават произведения на изкуството и артикули за дома, изработени от глина, дърво и други материали.


Сдружение "Национална скаутска организация на България", с бизнес идеята за създаване на детски лагери, както и тиймбилдинги за възрастни, с цел развитие на личностни качества, сплотяване на екипи, свързване на човека с природата, изграждане на стабилна комуникация чрез скаутския метод като част от социалния пакет на компаниите към техните служители.


„За нас беше най-важно да се включим в тази общност на вдъхновяващи хора и идеи и заедно да измисляме как да развием интересните си идеи.“ - участник в Let’s Go 2024


„Най-ценното за нас бяха разговорите с ментори, обучители и възможността на колаборации с другите участници.“ - участник в Let’s Go 2024


С приключване на програмата тази година общността на преминалите я граждански организации нарасна до 240. Организациите ни показват, че следват важните тенденции в обществото, предлагайки модерни решения на социалните предизвикателства. Не всички успяват да задържат предприемаческите си инициативи, но тогава, когато успеят – резултатът е вдъхновяващ за всички – работни места за хора, които иначе трудно могат да се задържат на пазара на труда, интересни предложения, помагащи за приобщаването в съвременното общество, неформално образование, което ни дава важни умения за развитие, модерност и просперитет, нови и нови възможности за опазване на биоразнообразието и климата.


Екипът на БЦНП имаме много научени уроци през годините. Но онзи, който ни е най-любим и не се уморяваме да споделяме е, че чрез свързаната с мисията стопанската дейност, гражданските организации илюстрират своята креативност, независимост и значение.

14 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page