top of page

чт, 08.02

|

София

Вечеринка със Сара Фаизи

Сара Фаизи открива първия афганистански ресторант в България. Тя е жена, съвместяваща отглеждането на деца и развиването на собствен бизнес.

Registration is Closed
See other events
Вечеринка със Сара Фаизи
Вечеринка със Сара Фаизи

Час и място

08.02.2024 г., 19:00 ч. – 20:30

София, София център, ул. „Лавеле“ 11, 1000 София, България

Гости

За събитието

Сара Фаизи е родена в Кабул и докато живее там, използва висшето си образование, за да работи в банковия сектор. Тежката ситуация в страната кара семейството й да потърси закрила в Европа. Сара получава статут на бежанец в България и решава да остане тук, за да работи и да отглежда своите момчета. Как една самотна майка от Афганистан открива собствен ресторант Khaala Sara Foodz и как успява да го развива? Какви са тайните на афганистанската кухня и какви са нужните качества, за да стартираш бизнес в България?

Като награда за работата си през ноември Сара получава отличието Отговорен работодател 2023 в категорията "Жена предприемач". Наградите се връчват от Асоциация за развитие на София, в партньорство с ВКБООН, Каритас, БЧК, и фондация "От нас зависи".

Заповядайте на 8 февруари 2024 г. от 19.00 ч. на ул. Лавеле 11 в София, за да се запознаете със Сара и да научите повече за нейната предприемаческа история, за трудностите и успехите по пътя в България и за това как съвместява бизнеса с майчинството.

Khaala Sara Foodz ще предложи и автентична афганистанска почерпка, която ще ни пренесе в Близкия Изток и ще разшири кулинарните ни хоризонти.

Събитието е част от проекта Мигранти с таланти на Мулти култи колектив, който се реализира с подкрепата на Фонд Активни граждани България.

Споделете това събитие

bottom of page